Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK börjar borta mot Troja/Ljungby

Spelschemat till kvalserien är klart. SSK börjar borta mot Troja.

Officiellt skulle det släppas på måndagen. Men sedan klubbarna konfererat började spelprogrammet smyga ut i flera kanaler på söndagskvällen.

SSK gick ut med sina matcher på twitter. Att SSK skulle inleda mot Troja var givet av rättviseskäl - alla ska inleda mot det lag som har haft samma uppladdning inför kvalserien. Därför möts SSK och Troja som spelat playoff, Borlänge och Västervik som vann sina allettor samt de två allsvenska lagen Asplöven och Sundsvall.

På söndagen stod det klart, vilket det hade ryktats om redan under lördagen, att SSK börjar på bortaplan mot Troja på torsdag. SSK spelade två täta matcher mot Troja i allettan. Det blev förlust med 1-2 efter förlängning i Scaniarinken och seger med 3-2 efter straffar i Ljungby.

Första hemmamatchen i kvalserien spelas mot Sundsvall på söndag.

Sedan spelar SSK i tur och ordning mot: Borlänge (borta, 16/3), Västervik (hemma, 18/3), Asplöven (borta, 21/3), Troja (hemma, 24/3), Sundsvall (borta, 26/3), Borlänge (hemma, 29/3), Västervik (borta, 31/3) och Asplöven (hemma, 2/4).

De två bästa lagen i kvalserien spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong.