Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK bekräftar värvning: "En defensivt stark back"

SSK bekräftar nu på sin hemsida LT:s avslöjande om att Marcus Bohman värvas till klubben.– En back med starka defensiva egenskaper, säger Mats Waltin till LT. 

I helgen  avslöjade LT att 22-årige backen Marcus Bohman blir SSK:s första värvning inför nästa säsong.

På måndagen bekräftade klubben att Marcus Bohman, senast i Timrå, är klar för två år.

– Det känns fantastiskt kul att få spela för moderklubben och speciellt då för de fantastiska

fansen. Jag har växt upp på läktaren och jag har varit där som motståndare och det känns riktigt kul att få uppleva atmosfären från isen, säger Bohman i ett pressmeddelande.

Bohman är född i Södertälje och har fostrats i SSK men spelat senior- och juniorhockey i Modo och Djurgården. Som junior var han mer offensivt inriktad, men har som senior blivit en mer defensiv back. Han har även spelat i Asplöven och nu senast i Timrå.

– En back med starka defensiva egenskaper, men det finns mer att hämta offensivt i honom, säger SSK:s huvudtränare och sportchef Mats Waltin till LT. 

– Han kan utvecklas till en bra allroundback i vårt spel, säger Waltin vidare och lyfter fram egenskaper hos Bohman som skridskostark, bra passningsspel, oöm och vältränad.