Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-backen: ”Trist, men väntat”

Fredric Larsson lämnar SSK. Den färgstarke backen fick beskedet av Mats Waltin att han inte får bli kvar.–Trist, men det var ganska väntat, säger Larsson själv.

Fredric Larsson, 21, fick beskedet av Mats Waltin tidigare i veckan. Efter det twittrade Larsson själv ut att han inte blir kvar i SSK.

”Får tacka SSK alla supportar för en oförglömlig säsong, toppar dalar med ett magiskt slut! Ta allsvenskan med storm nu lycka till!” skriver Fredric Larsson på Twitter.

Larsson kom till SSK från Kallinge-Ronneby men åkte på återkommande skador och fick därmed svårt att konkurrera om en plats i laget. Totalt blev det 27 matcher och två assister för den defensive backen.

Och han är besviken men inte förvånad över att han inte blir kvar i SSK.

–Självklart är jag besviken, jag har trivts bra och ville vara kvar. Men jag var förberedd på att det skulle bli så, säger Larsson till LT.

Han åkte på en axelskada tidigt på säsongen, en skada som hängde kvar under större delen av hösten. I allettan hade han svårt att slå sig in i laget men fick spela mer i playoff-spelet och i kvalserien.

–I allettan var jag petad helt enkelt. Men jag kämpade mig in i laget i slutet av playoff-spelet och visade att jag pallade att spela den hockeyn. Det är jag nöjd med, säger Larsson.

Dessvärre åkte han på en tackling i en match i kvalserien och fick sin andra hjärnskakning i karriären.

–Det var otur, men det var inte så farligt. De flesta hockeyspelare har väl haft en hjärnskakning eller två numera. Jag blev friskförklarad i fredags, tyvärr är det inga matcher kvar att spela, säger Larsson.

Var karriären nu tar vägen vet han inte.

–Ingen aning. Jag kommer bo kvar i Södertälje åtminstone fram till den 10 juni och jobba kvar på mitt jobb. Det blir spännande att se vad som händer sen. Men jag är jättenöjd med vi tog SSK upp igen, det var ju målet med säsongen. Och det tycker jag att alla spelare som får lämna SSK nu ska ta med sig, säger Fredric Larsson.

Läs mer: Publikfavoriten lämnar SSK - efter kämpig säsong

Läs mer: Stjärnan stannar - men tre backar lämnar SSK.