Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-backen tillbaka för fullt - kan spela på onsdag

SSK har det tungt formmässigt, men kan i alla fall glädjas åt att få tillbaka backen Jonas Vidlund som varit skadad.

SSK får inte spelet att stämma just nu, och är nu placerat under kvalstrecket efter 0-4-förlusten mot Västerås i fredags och att Björklöven slog Mora på lördagen och passerade Södertäljelaget i tabellen.

På onsdag spelar SSK borta mot IK Pantern, och då kan det bli comeback för backen Jonas Vidlund. Han är tillbaka för fullt igen efter att ha dragit på sig en bristning i bålen i bortamatchen mot Modo.

-Det var tufft, det gick inte att röra sig utan att känna av skadan, säger Vidlund, som har tränat med övriga SSK-spelare på is den senaste tiden, men nu går för fullt för första gången när laget tränar på måndagseftermiddagen.

-Jag har hållit mig undan närkamperna på träningarna tidigare men varit med i skridskoövningar och skjutit och så, säger backen.

Han kan därmed tas ut i truppen till matchen mot Pantern.

-Det är inte jag som bestämmer det, och det är ju för att känna hur det känns som jag ska träna två träningar nu för fullt och se hur det går. Men jag känner mig redo just nu och är väldigt sugen på att spela, säger Vidlund.

Från sidan har han fått se lagkamraterna kämpa med prestationerna.

-Det går tungt nu, det kan inte förnekas. Men det är bara att jobba på och hoppas att det vänder. Viktigast just nu är nog att försöka hålla huvudet högt och satsa på att ha kul, både på isen och kanske göra kul grejer tillsammans utanför isen också. Det är ju svårt att veta exakt vad man ska göra när man är i en tung trend, säger Jonas Vidlund.

SSK är två backar korta sedan tidigare - Olov Lundqvist som är axelskadad samt Marcus Lissäng som lämnat laget.