Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK-backen gifte sig - ute på isen

SSK-backen Paul Eriksson gifte sig med sin Maria i lördags – ute på isen i Axa sports center, efter ett träningspass. För LT berättar han om bröllopet.

–Det var väldigt speciellt, självklart något man kommer ta med sig. Det är ju första gången och förhoppningsvis sista också som man gör det.

Var det din idé att ha vigseln på isen?–Både och. Jag har en utländsk tjej och för att hon ska få uppehållstillstånd snabbare så bestämde vi oss för att gifta oss och att göra det borgerligt. Och när vi var i Stadshuset kom frågan upp var vi ville ha vigseln någonstans. Då kom idén upp att vi skulle göra något roligt av det med hockeylaget.

Vigseln skedde ute på isen efter ett träningspass och alla spelarna blev inte bara vittnen – de fick även agera altargång och brudparet fick gå ut från vigseln samtidigt som spelarna ”skyldrade gevär” med sina hockeyklubbor.

–Det blev lyckat och väldigt spontant. I och med att vi inte hade någon släkt här på plats, mina egna föräldrar är utomlands och det är ju kul att ha lite folk omkring sig när man gifter sig, säger Paul.

Som alltså hade tränat ett helt träningspass före vigseln – och var svettig därefter.

–Maria ville väl knappt pussa mig, skrattar Paul.

–Som sagt, det var en kul grej. Och att göra det med hockeygrejerna på.

Hans fru heter Maria och är från Ryssland. Paret träffades för 2,5 år sedan när Paul spelade hockey för klubben Izhstal Izhevsk i den ryska näst högsta ligan, VHL.

Dagen efter vigseln spelade Paul för SSK i matchen mot Visby/Roma, seger 6-1. Om han spelade bättre som en gift man? Nja, men ovant var det faktiskt, säger han.

–Det var faktiskt lite kalla fötter i början, men det blev bättre. Vi kan väl säga att det var lite giftermålsnerver, ler Paul.