Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK avgjorde - 25 sekunder för sent

SSK slog Rögle med 2-1 - men segerpucken kom först efter 25 sekunder i förlängningen.
- Vi hade behövt tre poäng, suckar målskytten Petri Pakaslahti.

SSK gjorde en riktigt bra första period och någon av Jonas Almtorp, Robert Carlsson eller Patrick Yetman borde ha gjort fler mål än 1-0 som Yanick Lehoux gjorde, efter ett mycket snyggt samspel mellan Almtorp och Linus Videll.

Den formstarka kedjan har nu gjort poäng fem matcher i rad, men det räckte inte till full pott den här gången. Även om målvakten Riku Helenius storspelade och såg ut att hålla nollan.

En puck fick han dock släppa förbi sig efter att SSK tappat spelet helt i andra och tredje perioden. Rögle var inte särskilt bra, men lyckades ändå kvittera genom Mattias Sjögren och ta matchen till förlängning.

Väl där dröjde det alltså bara 25 sekunder innan Linus Klasen och Petri Pakaslahti grejade segermålet. Men samtidigt vann Timrå mot Modo och därmed halkar SSK efter ytterligare i kampen kring kvalseriestrecket.

- Det finns fortfarande en liten chans, vi ger inte upp, säger Pakaslahti.

Mer om matchen i tisdagens papperstidning.