Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK:arna som vill visa att släkten är värst

För två av Kristianstads spelare blir onsdagens möte med SSK extra speciellt. En är SSK-fostrade forwarden Thom Flodqvist, barnbarn till legendaren Thord och med flera säsonger i allsvenskan med A-laget bakom sig. Bland annat gjorde han tio mål för SSK säsongen 2011-12.

Den andre är backen Fredrik Lindblom, som är från Järna och har Järna SK som moderklubb. Han har även spelat som junior i SSK och som senior varit känd som en mycket stabil back på division 1-nivå.

– Det har varit nära spel i SSK några gånger för mig. Ja det är klart att det blir en väldigt rolig match, det blir en extra boost för mig och laget att möta SSK.

Men du är SSK-supporter?

– Ja, det får jag ju säga att jag är. Men nu får jag ju göra allt för att vinna, säger Lindblom som spelade i SSK:s juniorlag tillsammans med Flodqvist, Lukas Kilström, Tim Heed och Blaz Gregorc, med flera.

– SSK spelade ju i elitserien då och det var rätt hård konkurrens på backsidan, så jag fick aldrig chansen då. Men jag ville fortsätta spela hockey, det var inget snack, säger Lindblom.

När han och hans lag möter SSK i Scaniarinken på fredag kommer mamma och pappa och flera kompisar sitta på läktaren.

– Mamma och pappa är nog tvungna att heja på sin son, men kompisarna har svårare att bestämma vilket lag de ska hålla på. Men de tycker det är svinkul, säger Fredrik Lindblom.

Och han tror att hans lag har chansen att slå ut SSK.

– Vi är vassa offensivt, och nu har vi fått ordning på försvarsspelet. Det var riktigt dåligt förut. Det har blivit en annan trygghet efter tränarbytet. Sportsligt har vi definitivt chansen att vinna, säger Lindblom.