Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”SSK är bästa laget vi mött”

Troja/Ljungbys tränare Pelle Svensson var imponerad av SSK och mycket nöjd med att vinna i Axa sports center.

Trots en perfekt start för SSK lyckades Troja komma tillbaka starkt och tryckte under långa stunder tillbaka SSK. Men tränaren Pelle Svensson var imponerad av motståndet.

-Det bästa laget vi mött. De hade jäkligt snabba spelvändningar, särskilt i första perioden. Men vi fick ganska snabbt kontroll på det, i alla fall den här gången. Jag är jättenöjd med segern, säger han till LT.

Trots att Troja dominerade spelmässigt skapades det få farliga målchanser i matchen.

-Bra jämn match, ärlig match, två bra lag. Två väldigt bra lag defensivt, de försvarade sig väldigt bra, säger Pelle Svensson om SSK.

Nyckeln för Troja var att stoppa SSK tidigt, och när SSK tog sig in i offensiv zon var Trojas plan att pressa hårt för att inte låta SSK få upp farten.

-Vi fick stopp på dem, de är ett skickligt lag och vi fick stopp på dem ofta redan i mittzonen. I vår försvarszon satte vi en bra press och störde dem. Vi ville kväva deras överlämningar och hur de vill bygga upp anfallsspelet och vi lyckades. Utom en gång, då gjorde de 1-0, säger Pelle Svensson, vars lag även stoppade SSK:s powerplay – det som var den stora snackisen inför matchen.

-Ja, vi fick bra kontroll på dem där. Vi har grym spetskompetens i boxplay i vårt lag. Sen tittar vi på tidigare matcher (med motståndarna) och försöker utnyttja det vi ser. Nu gick det, säger Pelle Svensson.