Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSK ändrar i laget inför toppmötet

Det blir en del förändringar i SSK:s lag inför toppmötet i allettan hemma mot Västervik i morgon.

SSK får tillbaka två spelare – backen Robin Nilsson och centern Jonas Westerling – i full kraft till det heta mötet med Västervik på onsdagskvällen.

En het match väntar då i Axa sports center. Både sett till tabellen, där lagen är jämnsides i toppen av allettan, och sett till förhandssnacket inför serien där Västervik lyfts av många som seriens bästa lag.

Något som även huvudtränaren Mats Waltin är inne på:

–En skön match, en tuff match mot vad jag anser är det bästa laget. Av vad jag sett av dem och den info jag fått är det ett väldigt stabilt lag, de är bra både defensivt och offensivt. De har många skickliga spelare och bra fart i spelet, säger Mats Waltin.

SSK spelade i lördags hemma mot ett annat topplag från södra serien, Troja/Ljungby, och förlorade då efter förlängning med 1–2. Men Mats Waltin tycker att det var SSK som gjorde en dålig match snarare än att motståndet var bra.

–Med all respekt för Troja, som gör en bra match. Men vi kom inte upp som vi ska mot dem. Alla spelare måste komma upp, det är viktigt att vi får med oss alla. Mot Troja gick vi i en fälla att vi satte oss själva i trångmål och gjorde det svårare för oss än vi klarar av. Det är något vi pratat om efteråt, och det är sånt jag hoppas att vi lärt oss av, säger Mats Waltin.

Robin Nilsson och Jonas Westerling tränar för fullt igen och Waltin förväntar sig att båda spelar mot Västervik. Westerling kom in i tredje perioden mot Troja, men Waltin vill nu ha med honom från start och tänker para ihop honom med Christofer Blid och Henrik Thegel – den trio som spelat tillsammans större delen av säsongen.

–Jag är inne på det, och då kommer det ju bli förändringar i andra delar också eftersom Johan Skinnars (som spelade med Blid och Thegel i lördags) ska spela någonstans, säger Waltin.

SSK är därmed skadefritt utöver målvakten Calle Brattenberger. SSK värvade nyligen Jonathan Iilahti för att säkra upp målvaktssidan, men Waltin ser ut att fortsätta med Alexander Sahlin i målet.

– Han (Iilahti) är med och konkurrerar, det är en mycket intressant målvakt. Men Sahlin har varit bra, det finns ingen anledning att ändra något där, säger Waltin.