Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SRK tog andraplats – trots missen

En miss i laguppställningen tvingade SRK från fyra till tre ryttare. Ändå tog laget på lördagen en andraplats och är inför söndagens avgörande omgång totaltrea.

Annons

Vanligtvis består laget av fyra ryttare, men under lördagens andra omgång i hoppningen till elitallsvenskans finaler i Falsterbo, fick Södertälje Ridklubb klara sig på tre – och fick därmed inte räkna bort lagets sämsta resultat.

– Jag gjorde en miss när jag lämnade in laguppställningen, jag kryssade på fel ställe. Men så kan det bli, och det var mitt jävla fel, fy fan, jag mådde så dåligt, säger lagledaren Emelie Ek.

SRK:s young rider, Clara Ahlen, blev därmed avstängd från att vara med i omhoppningen efter en första runda på fyra fel.

Ulrika Karnéus, Amanda Gullström och Linda Heed var dock felfria på 1.30-hoppningen och red sedan snabbt i omhoppningen.

– Helt fantastiskt gjort av ryttarna, att klara den pressen. Nu ligger vi på en tredjeplats inför morgondagen.

För att SRK ska ha en chans att nå finalerna i Falsterbo, krävs att laget behåller placeringen under morgondagens tredje och avgörande omgång. Därefter väntar semifinaler i början på juni.

– Det är otroligt skickliga och namnkunniga ryttare och ekipage på plats. Så det är svårt att säga någonting. Men så klart har vi stora möjligheter när vi ligger på en tredjeplats i dag, säger Emelie Ek.