Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SRK till semifinal efter dramatik

Södertälje Ridklubbs elitlag är klart för semifinal i lag-SM efter söndagens omgång - och det avgjordes på absolut sista hindren.

Omgång två och tre i den östra gruppen av lag-SM avgjordes i helgen i Eskilstuna och allt handlade för SRK om att bli ett av de tre bästa lagen i totalställningen, vilket ger en plats i semifinal i mästerskapet.

- Jag är så otroligt stolt över det här laget, säger lagledaren Emelie Ek. 

SRK tog sig upp på tredjeplatsen efter att ha slutat tvåa i andra omgången på lördagen, och den platsen lyckades laget försvara under andra omgången på söndagen.

Laget, som på söndagen bestod av Nils Olin, med Ulrika Karnéus, Amanda Gullström och Marlene Lindblad – ingen Linda Heed, som inte hade tillräckligt bra hästar i form – slutade trea i söndagens omgång och tog hand om tredjeplatsen.

Men det blev dramatiskt - och i slutändan stod det mellan Skästa, Södertälje och Årsta-Runsten. 

Det var till slut upp till Marlene Lindbland och valacken Take it Easy att hoppa felfritt - allt annat skulle innebära att laget missade semifinal. Men ekipaget lyckades med just det.

- Marlene visste vad som gällde, och hon gjorde det fantastiskt. Hennes häst brukar vara lite för långsam och får tidsfel ibland, men inte den här gången. Det var helt strålande gjort, säger Emelie Ek.

Lindblad bor i Kungsbacka utanför Göteborg och åkte upp till Eskilstuna med hästar och allt för att hjälpa sin klubb till semifinal.

- Ja, vad säger man. Det är fantastiskt gjort av henne, säger Emelie Ek.

SRK är därmed klart för semifinal från den östra gruppen ihop med Strömsholm och Skästa. Semifinalen avgörs på Strömsholm den 4 juni och då finns 15 lag på startlinjen. De åtta bästa går till SM-final i Falsterbo. 

SRK är i semifinal för andra året i rad - i fjol blev det SM-brons.