Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporthall förstörd i häftig brand

En brand totalförstörde Västergårdshallen i Södertälje natten mot söndagen. Som mest fanns fem stationer på plats för att bekämpa elden.

Klockan var 01.24 när ett automatlarm utlöste i Västergårdshallen, gymnastikhallen som används av bland annat elever på Wendela Hebbegymnasiet och Torekällgymnasiet.

Som mest arbetade fem stationer på platsen, berättar Thomas Liljedahl, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

– Vi inriktade oss på att släcka, dämpa och skydda fotbollstältet som ligger i direkt anslutning till hallen, berättar han.

Fortfarande vid sju på morgonen betecknades branden som fullt utvecklad och tre stationer arbetade då på platsen.

Under förmiddagen hade hallen förvandlats till i stort sett en rykande ruin, bestående av förvriden plåt och tegelväggar, som riskerade att rasa. Fortfarande brann små eldar lite här och där, men branden sades vara under kontroll.

– Planen nu är att snabba på förloppet genom att slå in väggar för att komma åt brandhärdarna. Vi blir nog kvar här hela dagen men kommer successivt att dra ned på insatsen, säger Per Tillander.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.