Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportfiskarna anmäler länsstyrelsen

 
Striden om Moraån
Visa alla artiklar

Turerna kring dammarna i Moraån går vidare. Nu anmäler Sportfiskarna länsstyrelsen för att ha misskött ärendet.(Uppdaterad 15.01)

I början av januari skrev LT om att intresseorganisationen Sportfiskarna menar att de konstgjorda dammarna i Moraån saknar tillstånd och därför borde tas bort. Ett par dagar senare meddelade kommundelsnämnden att de lägger ner alla ärenden kring Moraån.

Nu väljer Sportfiskarna att JO-anmäla länsstyrelsen för allvarliga brister i tillsynen av vattenverksamheten skriver SVT.

– Vi har till slut känt oss tvingade att JO-anmäla. I exempelvis det specifika ärende som anmälan gäller har Länsstyrelsen tyvärr under sju år underlåtit att agera, kommenterar Anders Karlsson, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Intresseorganisationen Sportfiskarna vill ha bort de fördämningar som hindrar havsöringen och andra fiskar från att vandra upp i ån. Störst hinder är Nykvarnsdammen vid väg 57, väster om tätorten.

På andra sidan står Moraåns vänner och Järna hembygdsförening som vill bevara damm, kulturlandskap och vattenspegel.

Länsstyrelsen väntar in en kulturhistorisk utredning och har som målsättning att fatta beslut i ärendet senast i september.

Läs även: "S-kritik om Moraån: "Det är en skandal"

Sportfiskarna: ”Vi får definitivt bort dammen”