Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen lämnar: "Har inte samma mål"

Sportchefen Oktay Izgin lämnar SFK.– Jag väljer att kliva av då klubben genomgått en del förändringar senaste tiden som inte stämmer överens med min vision, säger han.

SFK åkte ur norrettan den gångna säsongen och inför spel i tvåan nästa år så genomgår klubben en omorganisation i ledningen. Där ingår inte Oktay Izgin längre.

– Jag och styrelsen har inte samma mål, inte samma tänk, om hur A-laget ska drivas. De har erbjudit mig att vara med en sportkommitté. De kan inte ge mig någon bestämmande roll och då känner jag att inte vill vara med på resan. Det är inte riktigt vad jag vill, säger Oktay Izgin som har varit sportchef i två år i SFK.

– Det har tagit mycket tid de senaste åren och det är inte värt längre att lägga ner den tiden. Men jag vill poängtera att det inte är några hard feelings mellan mig och SFK, jag vill inte svartmåla klubben på något sätt. Det här betyder bara att jag får mer tid för min familj och min civila karriär. Detta beslut har smugit sig fram redan under hösten och har ingenting med degraderingen att göra.

Klubbchefen Metin Rhawi bekräftar att Izgin inte var tänkbar för en roll som sportchef under den nästa säsong.

– Vi har en ny arbetsordning och där hade han en roll men då valde han att kliva av. Han har betytt mycket för klubben och har inte gjort det dåligt på något sätt, säger Rhawi.