Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertäljeframgång i Falsterbo

Södertäljeryttaren Marlene Lindblad blev något överraskande sjua i hoppfinalen för femåringar och sexåriga fölston. Det var hästen Kilkennys första framträdande på internationell bana, vilket bådar gott för framtiden.

Annons

Falsterbo Horse Show är i full gång. I Folksam Scandinavian Open Hoppning blev det fina Södertäljeframgångar på den långa men välkomponerade banan. Ekipaget från Södertälje Ridklubb med Marlene Lindblad och hästen Kilkenny nådde en sjundeplats.

– Det är fantastiskt det här. Otroligt bra, säger Marlene Lindblad nöjt efter att finalen avslutats.

Det kom över 160 ekipage till start i tävlingen för femåringar och sexåriga fölston. Till final gick 34 av dem. Även i Skåne har det varit väldigt varmt, vilket tillsammans med den långa banan har satt hästarna på prov.

Kilkenny räknas till en av de bästa svenskfödda hopphästarna i sin åldersklass. Han har dock inte tävlat på någon inter-nationell bana tidigare vilket gör att resultatet imponerar extra mycket.

– Han hade bara en rivning, den kom under omridningen. Han har skött sig xemplariskt med tanke på att han aldrig varit med om något likande förut, säger Marlene Lindblad.

För henne känns det dessutom extra bra eftersom hon fött upp honom och att han fortfarande tillhör henne.

– Han hoppade det högsta han någonsin gjort vilket jag såklart är riktigt glad över. Rivningen får jag ta på mig, men han snuddade bara hindret.

Om Kilkenny inte rivit i omhoppningen hade ekipaget från Södertälje antagligen kommit på en tredjeplats.

– Jag kan inte gräma mig över sådant. Det är alltid små marginaler. Sjundeplaceringen känns fantastisk.

Ytterligare ett ekipage från Södertälje Ridklubb, Eva Seppänen på Quintana, deltog i finalhoppningen.

Efter två felfria semifinalomgångar blev det dock åtta fel i finalen för Eva och Quintana, som därmed inte placerade sig.

David Nilsson Hamne

[email protected]

Mer läsning

Annons