Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittback lämnar AFF - som spanar på duo

Assyriska tappar en viktig kugge i försvaret. Mittbacken Kyle Konwea, 26, lämnar för en iransk klubb. Samtidigt ryktas två mittfältare vara på väg in.

Annons

Efter att ha förlängt med några spelare – Linus Malmborg, Fredrik Holster och Robin Malmkvist – så drabbades Assyriskas lagbygge inför 2016 av sitt första tunga avbräck i går.

Mittbacken Kyle Konwea lämnar klubben för iranska Siah Jamegan Khorasan FC.

– Det är klart att det har varit en viktig spelare för oss men samtidigt så har vi haft en dialog där Kyle meddelat att han ville utomlands. Så det här kommer inte som någon större överraskning för oss, säger Gabriel Isskander, vice ordförande och en av dem som ingår i den så kallade sportkommittén.

Kyle Konwea har spelat i Assyriska sedan 2010 och varit en av lagets viktigaste och mest populära spelare. Hans kontrakt gick ut den sista november.

Nu börjar arbetet med att hitta Konweas ersättare.

– Det är ett jobb för oss i sportkomittén tillsammans med Tor Arne (Fredheim) att hitta lämpliga ersättare men som sagt eftersom det här inte var någon överraskning så har vi bra koll på läget och var förberedda på detta, säger Gabriel Isskander.

Kyle Konwea spelade 19 matcher den gångna säsongen – alla matcher från start.

Samtidigt har Assyriska två mittfältare på radarn - det handlar om Simon Helg och Daniel Sliper, båda senaste säsongen i Gif Sundsvall i allsvenskan, skriver Sundsvalls Tidning på nätet.

Båda har fått begränsat med speltid i Giffarna den här säsongen och båda har bestämt sig för att byta klubb.

– Jag vill inte kommentera något. Inte mer än att jag har träffat en klubb och det kändes väldigt bra, men det är fortfarande tidigt och vi får se vad det leder till. Men det är viktigt för mig att komma till ett klubblag där jag får spela så mycket som möjligt. Där jag får en tydlig roll, säger Daniel Sliper till ST.nu.

Assyriska inleder nästa säsong hemma mot Dalkurd.

Annons