Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblad om medaljen: "Nu är vi på G"

I fjol debuterade Take it Easy på SM. Sedan blev Marlene Lindblad mamma och de båda har tävlat sparsamt det senaste året. I helgen var de tillbaka på SM-banan - och den här gången blev det medalj.

Annons
Marlene Lindblad och Take it Easy

Redan inför SM i fjol pratade Marlene Lindblad om att hon trodde på Take it Easy. Då, i debuten, räckte det inte hela vägen.

Och även om hon trodde på sin häst, som varit i bra form hittills i år, var förberedelserna inte perfekta. Marlene hade varit sjuk hela veckan och valde att åka ner med endast en häst för att inte trötta ut sig själv. Hon kände av förkylningen även under SM-helgen.

– Men när man väl sitter på hästen glömmer man bort att man är dålig, säger Marlene Lindblad.

I SM red Marlene och Take it Easy runt den första omgången utan rivningar, men gick över tiden och fick två fel. I andra omgången blev det en rivning och ett tidsfel – totalt fem fel, vilket gav sju fel när de båda omgångarna räknades samman.

Det var två fler än segrande Royne Zetterman (Echo de Laubry) och tvåan Niklas Arvidsson (Click and Cash 1155).

SM-medaljen ger förstås mersmak inför resten av säsongen.

– Absolut. Nu är vi på G. Han har så otroligt mycket kapacitet. Det känns som att jag har en häst som kan gå vad som helst. Nu har jag som mål att komma ut och rida lite internationellt, för att få den rutin som behövs, säger Marlene, som är med i hopplandslagets observationsgrupp.

Mer läsning

Annons