Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kling-Baptiste Sveriges snabbaste – men missnöjd

Tom Kling-Baptiste försvarade sitt SM-guld på 100 meter – men han var inte nöjd med tiden.

Annons
Tom Kling-Baptiste vinner 100 meter på SM i Sollentuna.

Södertäljesonen, som tävlar för Huddinge AIS, vann SM-finalen på 10,27 sekunder, tangerat årsbästa. Men riktigt nöjd var han inte.

- Det är jättekul att försvara titeln men jag hade hoppats på lite mer tidsmässigt. Jag är i bättre slag än så här och siktade på svenskt rekord (Peter Karlssons 10,18) men gör ett halvknackigt lopp, säger Kling Baptiste till TT.

Han fick trösta sig med att han slog Peter Karlssons mästerskapsrekord från 1996 (10,29).

På damsidan vann längdhopparen Khaddi Sagnia före Sanna Kallur – efter att Kallur övertalat Sagnia att ställa upp i loppet.

Khaddi Sagnia skrek ut sin lycka över SM-guldet och personrekordet (11,48 sekunder), hoppade omkring som i ett rus — och gav SM-tvåan Sanna Kallur (11,53) en ordentlig kram.

Det visade sig att det fanns all anledning för Sagnia att ta Kallur i famn.

- Det var jag som övertalade Khaddi att springa 100. Först var hon tveksam... Det fick jag äta upp, säger Falulöparen till TT.

- Vi ska dela på guldet. Jag är så sjukt glad. Jag hade en väldigt stor revanschlust efter OS. Det jag gjorde där var inte godkänt. Nu ville jag väcka kroppen, säger Sagnia.

I spjuttävlingen blev Gabriel Wallin trea med ett kast på 76,96 - nästan tre meter kortare än Jiannis Smalios, KFUM Örebro, och Kim Amb, Bålsta, som vann på fina 83,46. 

I diskuskvalet lyckades Fanny Öhrn Selahn, Södertälje IF, ta sig till final som näst sista tjej av de tolv som fick plats i finalen. Hennes bästa kast mätte 38,44, vilket med fyra centimeters marginal gav en finalplats. 

Mer läsning

Annons