Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-årige Davids lyckade SM-debut – tog silver: "Det var överraskande"

Södertälje Judoklubbs David Ahlqvist, 15, tog silver i U18-klassen när han i helgen gjorde sin debut i SM-sammanhang.
– Riktigt duktigt, tycker ledaren Vlado Paradzik.

Annons

Södertälje Judoklubb åkte till SM i Stockholm med tre deltagare, varav två var 15-åriga debutanter som alltså fick tuffast möjliga utmaning då de ställdes mot moståndare som var upp till 18 år gamla.

För Daphne Blommé i flickornas -63 kg räckte det inte till någon framskjuten placering.

– Hon är ganska ny och har inte tävlat så länge, så jag hade inte förväntat mig mer av henne nu. Det är en duktig tjej och hon gjorde bra matcher, tycker Vlado Paradzik.

Bättre gick det alltså för jämnårige David Ahlqvist i pojkarnas -55 kg. Debutanten besegrade ett par favoriter på sin väg till finalen, där Borås Emil Henriksson till slut blev för tuff.

– Det är första året för David som kadett och debut i SM. Han var riktigt duktig. Han bjöd på bra motstånd i sista matchen också. Det var överraskande att han tog medalj, säger Vlado Paradzik.

David Ahlqvist överraskade med silver i sin SM-debut.

Södertäljes tredje deltagare var före detta JSM-vinnaren Patrik Hurtig, som nu blivit gammal nog att tävla i seniorklassen i -81 kg. Han inledde mot Staffanstorps Victor Busch, som till slut tog guldet.

– Han förlorade där, men det var en jämn match och han gjorde en bra match mot Olle Mattsson som tog bronset också, berättar Vlado Paradzik.

– Vi är jättenöjda med vårt SM, speciellt med Davids medalj förstås.

Mer läsning

Annons