Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spires: "Vi var för veka i början"

Fraport bjöd Kings på en basketlektion i tio minuter. Kingscentern Nick Spires vet vad han lärde sig. "Vi var för veka i början", säger Kings Nick Spires efter 81-95 i Fiba Europe cup.

Annons

På läktarna satt vi och imponerades av Fraport Skyliners aggressiva försvar, kvicka och precisa passningsspel och vassa skytte.

Men Kingscentern Nick Spires tycker att en del av den tyska briljansen kan

förklaras med att Kings lät gästerna glänsa.

– I inledningen av matchen saknade vi tuffhet i både försvar och anfall och de utnyttjade det. Det var därför de hade så hög skottprocent, säger Nick Spires.

Hur hög?

87 procent. Eller 13 av 15 skott.

Det kändes som att det skulle bli en lång och jobbig kväll i Täljehallen.

Men Kings och Nick Spires tog sig i kragen och vann faktiskt andra halvlek med 49–43. Ett tag i fjärde perioden var underläget nere i åtta poäng, men att säga att Kings var på väg att vända matchen vore att ta i.

– Men den här matchen var en klar förbättring jämfört med bortamatchen i Frankfurt (då Kings förlorade med 31 poäng). Då hade vi just förlorat stort i ligan borta mot Uppsala och hade inget självförtroende. Nu saknade vi tuffheten i början, men i andra halvlek hade vi det och då spelade vi mycket bättre, säger Spires, som satte 16 poäng (bäst i Kings tillsammans med Toni Bizaca) och tog sju returer i matchen.

Och som själv tuffade till sig under matchen.

21-åringen gick hårt på korgen för returer och avslut och flyttade inte på sig när de stora och tunga tyska insidespelarna attackerade.

– Den här matchen var helt klart ett steg framåt för mig i den här turneringen. Jag har fortfarande mycket att förbättra, men man lär sig saker för varje ny erfarenhet man får, säger han.

– Det är fantastiskt att få spela såna här matcher, det gäller att ta till vara varje tillfälle man får att spela mot såna här lag med så här bra spelare. I dag lärde vi oss att man måste vara tuff från början. Det kommer att vara mycket kontakt i den här typen av matcher, och det gäller att våga ta den kontakten och att ta sig till korgen ändå. Det gjorde vi mycket bättre i andra halvlek.