Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spetsvärvningarna i superkedja: "Är planen"

Repetitionen mot Oskarshamn lovade mer. I sällskap med Adam Schmidt lossnade det för Tingsryds profilvärvning Zack Phillips.
– Vi har två bra poänggörare där, säger tränaren Magnus Sundqvist inför premiären mot Södertälje.

Nyförvärvet Jacob Dahlström missar Tingsryds hockeyallsvenska premiär mot Södertälje. Men efter genrepet mot Oskarshamn, seger med 5-2, har en förstakedja tagit form på tränare Magnus Sundqvists ritbord.

Profilnyförvärven Zack Phillips och Adam Schmidt testas ihop med det senaste tillskottet: Christopher Bengtsson.

– Det är planen. Vi har haft en hel del skador på markanta spelare som gjort att vi nästan bytt femmor i stort sett varje match på försäsongen. Nu kunde vi fokusera på tilltänkta enheter mot Oskarshamn och det föll ut väldigt bra, säger Magnus Sundqvist.

En spelare som imponerat på Tingsryd-tränaren på försäsongen är just forwarden Zack Phillips, som en gång var en stor talang men som inte lyckats ta steget till NHL. 2011 draftades han redan i första rundan av Minnesota Wild, efter att ha öst in poäng i den kanadensiska juniorligan QMJHL.

Efter flera säsonger i farmarligan AHL testar han nu spel i Europa och Tingsryd tycks ha hittat en teknisk och målfarlig forward.

– Det är inget stort skridskovidunder, men han har ett otroligt hockeysinne och bra händer. Tillsammans med Adam Schmidt (nyförvärv från Vita Hästen där han öste in poäng – 38 på 52 matcher – i fjol) har vi två bra poängplockare där, säger Tingsrydstränaren

Zack Phillips avslutade försäsongen på topp: med två mål och en assist i genrepssegern mot seriekonkurrenten Oskarshamn.

Förre SSK-forwarden Jacob Dahlström är nu den ende att missa den hockeyallsvenska premiären mot just Södertälje i Nelson Garden Arena på onsdagskvällen.

– Det kommer att bli tufft. Södertälje är ett bra lag. Vi är ett bra lag. Vi visade det framförallt förra året. Det är därför vi har tagit in de spelare som vi har gjort och byggt vidare på spelarna vi hade förra året. Jag hoppas att laget vet vad som krävs för att vinna – och det är att vi sätter ära i försvarsspel, i att täcka skott, i att jobba som en enhet och inte bara tänka offensivt. Jag är trött på att tränare bara säger att vi ska åka skridskor och sätta press offensivt. Det kan du inte göra i 52 omgångar, säger Magnus Sundqvist.