Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelklubbsägare får fängelse för vapenbrott

Han sköts med nio kulor men överlevde. Nu döms den gängkriminelle tidigare spelklubbsägaren till fängelse
för vapen- och narkotikabrott.

Efter dödsskjutningen av en 25-årig medlem i Bandidos supporterklubb X-team i Ronna dagen före julafton har läget varit spänt i Södertäljes undre värld.

Två personer med koppling till X-teams rivaler – det så kallade Södertäljenätverket – har sedan dess gripits och frihetsberövats.

sex månader. En 18-åring sitter häktad misstänkt för mordet och en 31-årig man dömdes till tio månaders fängelse för att ha gripits med en skarpladdad pistol den 4 december.

Häromdagen föll ännu en dom: En 29-årig X-team-medlem i Södertälje och tidigare spelklubbsägare i Västerås döms till sex månaders fängelse för flera fall av narkotikabrott, brott mot knivlagen, rattfylleri och vapenbrott.

På grund av de många brotten har åtalet dragit ut på tiden.

29-åringen greps drog-

påverkad i Södertälje den 31 juli 2008 med en pistol. Enligt 29-åringen hade han några veckor tidigare träffats av nio pistolkulor i kroppen på sin spelklubb i Västerås och därför sökt sin tillflykt till vänner i Södertälje.

Men hunden hade han kvar och skulle nu hämta den – beväpnad.

Men tingsrätten anser att denna åtgärd tyder på ”en vilda västern-mentalitet som knappast gör vapenbrott mindre straffbart”.