Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelklar Konwea känner sig ”hemma” - men kämpar för att få sin lön

Kyle Konwea är tillbaka. Efter ett halvår som proffs i Iran är känner han sig hemma igen. Men mycket hann hända under utlands-äventyret. Just nu för han en kamp för att få de pengar han blivit lovad.

Förra hösten bild-ade han och Linus Malmborg ett stabilt mittbackspar i superettan. Något Assyriska hoppas blir verklighet även den här hösten.

I går på förmiddagen blev Kyle Konwea äntligen spelklar efter drygt två veckor med laget där han fått vänta länge på att allt pappersarbete skulle bli klart.

En av anledningarna att det tog tid är att relationen mellan Konwea och hans iranska klubb Siah Jamegan FC.

– Saken är att jag visste att det skulle vara lite bökigt eftersom det skar sig mellan mig och klubben på slutet och det var inte så glada miner, säger Kyle Konwea.

Hur kommer det sig?

– De betalade bara ut 30 procent av det som stod på mitt kontrakt. Sen så var det massa annat som jag inte vill gå in på. Nu är det bara väldigt skönt att vara hemma igen när man fått lite perspektiv på livet.

Konwea menar att fotbollsmässigt passade iranska ligan honom som handen i handsken, och nivån på spelet var hög, bra mycket bättre än superettan berättar han. Men anledningen till att han gav sig dit i januari var främst inte på grund av fotbollen.

– Största anledningen till att jag var där är ju för pengarna, och när du inte får det som du tror och hoppas på finns det ingen anledning till att vara där, säger Konwea och fortsätter:

– För mig spelade det ingen roll om ligan var bra eller inte. Det var många siffror på kontraktet, och det var det som lockade mig.

Nu har Konwea tagit det vidare och väckt åtal i Iran, och samtidigt tagit det vidare till FIFA i förhoppning om att få ut pengarna han blivit lovad.

– Vi får se vad som händer. Just nu är det fullt fokus på Assyriska, och det är underbart att vara här igen. Det är som ett andra hem för mig, nu känner jag mig hemma igen. Sex månader borta fick räcka, mer hade blivit för länge, säger Göteborgaren.

Nu läggs fullt fokus på att komma i matchform.

– Jag har inte spelat en tävlingsmatch sedan i slutet i maj. Flåset och fysiken finns där. Nu gäller det bara att hitta tajmingen. Men jag är inte särskilt orolig. Jag har spelat många matcher på den här nivån och jag vet vad som krävs.

– Det har varit segt att vänta på att bli spelklar. Men nu är jag redo och väldigt taggad för att göra fyra bra månader här i Assyriska.

En annan som är glad över att Kyle Konwea är tillbaka är lagets tränare Fredrik Samuelsson.

– Det känns skönt. Han är ett nyförvärv, men han är ingen ny spelare för oss. Vi vet vad vi får från honom, och det känns väldigt tryggt.

Avspark: omgång 18

Vad? Gais-Assyriska, på Gamla Ullevi.

När? I dag klockan 18.00.

TV? Sänds i TV4 Sport.

Spelarnyheter: Mattias Genc har fortfarande problem med sin rygg och väntas inte bli spelklar. David Durmaz klev av gårdagens träning med knäskada. Alex Pereira är borta och Gustav Jarl har några veckor kvar innan han är tillbaka igen.