Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna: ”Vi vill stanna i SSK”

SSK kommer att ta med sig en stor del av spelartruppen upp till hockeyallsvenskan. Nästa vecka får de besked av Mats Waltin. Klart är att det är många som vill stanna.

Säsongen avslutades med seger, följt av en välförtjänt fest på kvällen för laget som tog SSK tillbaka till hockeyallsvenskan och kanske räddade klubbens framtid. För flera av spelarna blir det lite av sista kvällen med gänget, kanske den sista festen med alla samlade.

När måndag morgon kommer så blir det mer allvar igen. Exakt vilka som får lämna klubben och vilka som blir kvar nästa säsong är det bara en som vet – huvudtränaren och sportchefen Mats Waltin.

Waltin har planen för nästa säsong klar för sig.

-Absolut, det är en del av mitt jobb. Jag har gått upp i matcherna givetvis men lagt en del tankar på framtiden också, säger Waltin efter matchen mot Asplöven.

Han vill dock inte avslöja vilka som blir kvar och inte kvar redan nu i media.

-Det är viktigt för de som inte blir kvar, att de får ett professionellt bemötande och själva vet om när det går ut officiellt och att det blir lite på deras villkor. Jag vill ta det med spelarna själva först och uppträda schyst mot dem, säger Waltin.

Han säger dock att han kommer vilja ta med sig 12-14 av de 26 spelarna som finns i truppen just nu. Det är också fler än tio spelare i laget som har optioner i sina kontrakt som innebär att deras kontrakt förlängs automatiskt.

Ett av dessa kontrakt är Lucas Carlssons, avslöjar forwarden själv för LT.

-Jag har inte så bra koll själv, men min agent har sagt att mitt kontrakt gäller för nästa säsong att det förlängs automatiskt. Men jag tänker inte så mycket på det nu. Men självklart vill jag spela kvar i SSK, säger Lucas Carlsson.

Han och Adam Hansen var de enda två spelarna kvar från laget som åkte ur allsvenskan förra säsongen, och även Hansen vill vara kvar. Han har också en option i sitt kontrakt.

-Jag vet inte säkert vad optionen innebär, jag får kolla upp det först innan jag säger nåt. Men jag har inga ambitioner att lämna SSK, jag trivs jättebra här. Det är inga konstigheter, säger Hansen.

Liknande svar kom från Sebastian Höglund, Alexander Sahlin och Henrik Nyberg som också har optioner i sina kontrakt.

-Jag vill jättegärna stanna kvar. Men först ska vi festa och så får vi se vad som händer. Självklart vill jag spela kvar här med ett så skönt gäng, säger Sebastian Höglund som fick ett litet säsongsgenombrott under kvalserien där han levererade sju poäng på tio matcher.

- Det är klart att man har tänkt lite på framtiden. Det är självklart att man vill stanna kvar i det här gänget. Vi har grymt sköna fans också, det har man blivit lite bortskämd med, säger Alexander Sahlin som varit förstemålvakt under större delen av säsongen.

I kvalserien var han den målvakt som spelade flest matcher, nio av tio. Han hade det bästa målsnittet, 1,86 per match, och den näst bästa räddningsprocenten, 92,5. Där slogs han endast av Västerviks Linus Lundin som hade 92,8.

- Framtiden har jag inte tänkt så mycket på, säger Henrik Nyberg. Nu gick vi upp till allsvenskan och jag vet inte riktigt vad som krävs där. Det lär bli en hel del nyförvärv och jag vet inte om de vill ha mig kvar, men jag skulle jättegärna vara med på den resan också. Allt är så proffsigt i den här föreningen, hela organisationen runt omkring är fantastisk, säger Nyberg som varit en del av SSK:s framgångsrika förstakedja.

Sebastian Höglund, Alexander Sahlin och Henrik Nyberg säger till LT att de är osäkra på vad optionen i deras kontrakt innebär – de vågar inte svara på om de är helt klara för spel i SSK nästa säsong eller om något behöver förhandlas. De har alla agenter som håller koll åt dem.

-Nu ska vi festa ikväll och inte tänka så mycket framåt. Nästa vecka får vi se vad som händer, säger Henrik Nyberg.

En som inte har kontrakt med option med SSK är lagets bästa målgörare, Anton Holm. 36 mål blev det under säsongen, och han säger att han hoppas på fortsatt spel i SSK.

-Jag vill vara kvar, men vi ska prata om det framöver. Vi har inte förhandlat något än, säger Anton till LT.

Han är en av spelarna i laget som spelat i hockeyallsvenskan tidigare, 25-åringen från Nacka har gjort två säsonger i BIK Karlskoga.

-Men det är klart att jag är sugen på allsvenskan igen. Jag tycker inte att jag fick en ärlig chans där förra gången jag var där, säger Anton Holm.