Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarkaos i Ängelholm inför premiären mot Syrianska

Med bara dagar kvar till säsongspremiären i superettan hemma mot Syrianska finns det fortfarande många frågetecken kring Ängelholms spelartrupp.

Annons

Sent på torsdagen blev det klart att Björn Westerblad lämnar för Åtvidaberg.

När konkurshotade Ängelholm presenterade nya kontraktsförslag med 20 procents lönesänkning vägrade sex av spelarna att skriva på. De var fria att gå. Men flera av spelarna hade med bara timmar kvar av tidsfönstret för övergångar ännu inte skrivit på för någon annan klubb — eller Ängelholm.

Mittfältaren Björn Westerblad valde dock att gå till seriekonkurrenten Åtvidaberg.

Tränaren Christian Järdler valde att ställa över de sex spelarna i de två sista träningsmatcherna före seriepremiären.

- Jag kan bara använda spelare som jag vet att jag har tillgång till under serien, säger han till TT.

Flera nya

Och utan att veta hur många spelare han har att tillgå efter torsdagens deadline har han förstärkt truppen inför säsongen.

- Det var en avvägning vi fick göra. Med tanke på att man inte kan ta in någon i efterhand, så vi var tvungna att agera i förväg.

De goda kontakterna med Malmö FF har resulterat i lån av målvakten Zlatan Azinovic och mittfältaren Oliver Stojanovic-Fredin. Även Petar Petrovic ansluter från MFF. Dessutom har amerikanska anfallaren Ryan Finley tillkommit utan kostnad.

- Värvningarna är inte helt beroende på situationen. Det är spelartyper vi vill ha ändå, säger Järdler.

Vann genrepet

Med klara 4—0 i genrepet mot Husqvarna fick Ängelholm i alla fall med sig en seger in mot premiären.

- Vi har gjort bra prestationer innan men inte fått med oss resultat. Och sedan har vi haft detta över oss, det har varit jobbiga dagar. Att vi då kan resa oss och vinna igen känns bra för alla.