Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarflykt från SFK till serierivalen

Efter degraderingen tappade Södertälje FK en lång rad spelare. Vad värre är: hela sju har valt seriekonkurrenten Arameisk-Syrianska.

Annons

Abdulmesih Keriakes, Gabriel Kella, Ilyas Merkes, Tobias Gundüz, Kevin Sharro, Aday Kaplan, Fredrik Notice – alla har lämnat Södertälje FK.

För rivalen i division två södra Svealand: Arameisk-Syrianska.

– Det är sånt som händer i fotboll. Spelarna har egna målsättningar. Klubben har andra. Och det finns annat man inte alltid kommer överens om. Men vi tappade väldigt många samtidigt, säger Metin Rhawi, klubbchef i Södertälje FK, som menar att han gärna haft kvar några av spelarna.

Varför lyckades ni inte förlänga med dem?

– Det är flera faktorer. Vi kom inte överens om den tid vi försöker lägga ned. Vi har tränat fyra, fem gånger i veckan. Jag vet inte hur de gamla hade ställt sig till det med den låga ersättning vi hade tänkt ge dem.

– För min del kom jag inte överens med SFK. Arameiska visade intresse, samtidigt som de storsatsar. Jag blev intresserad, säger Ilyas Merkes, 29.

I lördags bildade Merkes och Gundüz mittförsvar framför målvakten Keriakes. Stundtals, som vid straffen, exponerades duons inte alltför kvicka fötter – men på det stora hela höll backlinjen superettanlaget borta från heta chanser.

Med hjälp av värvningarna från SFK siktar Arameisk-Syrianska på att vinna serien. Inget mindre.

– Jag tror att de kommer att betyda mycket. Det är bra spelare. Rutinerade. Vi har höjt snittåldern med dem. Vi hade ett ungt lag förra året, säger tränaren Albert Krasniqi, som var assisterande i Assyriska 2012 och 2013.

Krasniqi spetsade tidigt in sig på ett par spelare när SFK åkte ur division ett.

– Det blev ju lite så. På de positioner vi hade brister, där var de (SFK) starkast. Mittbackar, exempelvis. Vi hade inte så många defensiva spelare, så det blev naturligt.

För Södertälje FK handlar det efter degraderingen om en nystart. Klubben har ju inte bara tappat spelare till serierivalen: i helgen kom exempelvis Heradi Rashidi till Södertälje som Dalkurd-spelare. Men just före helgen skrev fem spelare från förra årets lag – Alexander Varli, David Genc, Gabriel Malke, Karlos Touma och Ninos Sleyman – på nya kontrakt.

På söndagen förlorade SFK med 0–3 mot Vasalund, sedan siffrorna runnit i väg med antalet byten i andra halvlek. Men trots det övertygade spelet, enligt klubbchefen.

– I första är vi klart bättre. Vi skapar chanser, har bollinnehav och bygger metodiskt upp anfallen. Vi har säkert fyra målchanser. Det var de bästa 45 minuterna på de senaste 15 matcherna. Riktigt bra. Det ser lovande ut, säger Metin Rhawi.

Då är ändå truppen långt ifrån färdig. Rhawi vill ha in fem, sex spelare: sannolikt två mittbackar, två centrala mittfältare, en ytter och en anfallare.

– Vi kommer att ha en bra trupp när allt lägger sig på plats. Förhoppningsvis runt 25 februari, säger Rhawi.