Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelaren som ska lösa SFC:s målkris

Syrianska har bara gjort två mål på tre matcher hittills i superettan. En del av hoppet står till anfallsvärvningen Sasha Aneff som kan göra debut för SFC i helgen.

Annons

Syrianska har spelat relativt bra och sett stabilt ut defensivt i början av årets säsong i superettan. Men det är ingen tvekan om vad som saknas.

Det räcker att titta i kolumnen för gjorda mål, och huvudtränaren Bosko Orovic hymlar inte om att anfallsspelet inte varit tillräckligt bra.

– Vi har underpresterat i den sista tredjedelen av planen, säger Bosko Orovic.

I senaste matchen, 1–1 borta mot Gais, bytte han ut alla sina tre offensiva spelare mot tre andra.

Anledningen var enkel – Orovic var inte nöjd.

– Nä, men det behövdes förändring då i matchen, säger Bosko.

Vilka som får chansen på topp i morgondagens match hemma mot Varberg återstår att se, men klart är att SFC hoppas på att nyförvärvet Sasha Aneff ska vara redo för spel.

24-åringen från Uruguay värvades sent på försäsongen men har inte varit spelklar förrän nu på grund av att pappersarbetet dragit ut på tiden. Och under den tiden har Aneff, som även har bulgariskt medborgarskap, dragit på sig en lätt skada i ena ljumsken.

– Jag hoppas att jag ska känna mig bättre och bättre för varje dag nu och att jag ska kunna spela på söndag, säger Aneff.

Han har inte spelat en träningsmatch på nästan ett år, då i den kroatiska ligan dit han var utlånad från en slovensk klubb. I Slovenien gjorde han elva mål på 33 matcher.

– Det är åtta eller nio månader sedan jag spelade en tävlingsmatch, men jag har tränat på bra hela tiden, säger Aneff.

– Nu har jag den här lilla skadan, men om jag inte kan spela den här helgen så kommer det bara dröja en vecka till eller så innan jag är hundra procent igen, säger han.

Bosko Orovic hymlar inte med att han har stora förhoppningar på att Sasha Aneff ska ge laget den offensiva kraft de behöver.

– Det behöver inte vara mål eller assist, bara han hjälper laget att göra mål. Det är bara att titta på vilka vi tappat, det är Saman Ghoddos, Sonny Karlsson och Dinko Felic, det är rutinerade spelare som gjorde en del poäng. Vi har bra spelare i truppen, men de är unga och man kan inte begära att de ska ersätta de vi tappat rakt av, säger Bosko, som vill se Aneff hota motståndarna i djupled och ge laget förstärkning inne

i straffområdet.

Aneff har spelat i tre europeiska ligor och även

i den uruguayanska högstaligan. Han känner pressen att leverera, men ser mest värde i att hjälpa laget.

– Jag tittar inte bara på att göra mål, som anfallare måste man hjälpa laget defensivt också eller genom att spela fram till mål, säger han.