Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparkad moderat stämmer partiet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Den avsatte valledaren för Moderaterna i Södertälje, Richard Hoffman, slår tillbaka. I tisdags stämde han Moderaternas Södertäljekrets.

I somras, när valspurten inleddes, entledigade Michael Andersson, ordförande i kretsstyrelsen, valledaren Richard Hoffman med omedelbar verkan.

- Vi är inte nöjda med hans arbete, förklarade kretsordförande Michael Andersson då för LT 9 augusti.

Sedan dess har det både skrivits debattartiklar, och hållits extra styrelsemöten i frågan, medan huvudpersonen själv, Richard Hoffman inte varit anträffbar.

- Richards inställning är att ju att man inte för en sådan här diskussion via media. Men en stämningsansökan är ju offentlig, säger Hoffmans ombud advokat Gert Nilsson till LT. Men att stämningen kommer nu i valveckan är mer en slump. Vi har försökt komma överens men inte lyckats.

- Stämningen handlar om att arbetsgivaren Moderaterna sagt upp Hoffman på felaktiga grunder. Han har sökt om skadestånd för detta. Sen kan man läsa in mer i stämningen, som ärekränkning, då man gick ut i media med informationen, förklarar Gert Nilsson.

Kretsordförande Michael Andersson meddelade på tisdagen:

"Vi har inga möjligheter att kommentera det här, bland annat till följd av att en del av stämningsansökan bygger på det faktum att vi tidigare har kommenterat detta i media!".

Richard Hoffman, som sitter i kommunfullmäktige och är aktiv inom Moderaterna i speciellt Järna, hade en projektanställning från april till november där han skulle leda partiets valsatsning lokalt. Men något gick snett under sommaren, kretsstyrelsen var inte nöjd och Hoffman fick sparken från sin projektanställning, några veckor före valet.

Mycket av den interna kritiken har handlat om det otaktiska med ett bråk inom partiet under en valrörelse, men också att Richard Hoffman offentligt blev uthängd.

I stämningsansökan där bland annat anställningsavtal och uppsägningsbesked är bilagda, finns också en kopia av LT-artikeln från 9 augusti.

Tingsrättsförhandlingen i frågan lär inte tas upp förrän till årsskiftet.