Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spårfel vid Stockholms södra – gav förseningar i tågtrafiken

Ett trasigt spår vid Stockholms södra innebar förseningar i tågtrafiken under torsdagen. Först vid 13.30 började tågen rulla som vanligt igen.

Dessa nio är: Stockholms Central, Björnkulla, Flemingsberg, Huddinge, Malmsjö, Stockholms södra, Årstaberg, Älvsjö och Södertälje Syd.

Problemet påverkar inte pendeltågstrafiken som trafikerar Stockholm City.

Däremot påverkas fjärr- och regionaltåg på sträckorna: Stockholm C–Nyköping/Norrköping–Malmö/Köpenhamn, Stockholm C– Hallsberg-Göteborg/Karlstad/Oslo, Stockholm C-Eskilstuna-Arboga/Hallsberg.

Vid 06.30 meddelade Trafikverket på sin sajt att en reparatör var på plats och att prognosen för när trafiken kunde återgå till det normala var framåt eftermiddagen. Under dagen var det runt 20 minuters förseningar på flera tåg i båda riktningar då det bara fanns ett fungerande spår. Ett trasigt tåg på linjen norr om Gneta påverkade också tågtrafiken.

Klockan 13.20 meddelade Trafikverket att felet var avhjälpt men att man fick räkna med fortsatta följdförseningar en stund efteråt.