Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spänt när gäng möttes i rättegång

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Poliser med dragna K-pistar ingrep i går för att hålla Bandidos och Södertälje­nätverket isär utanför tingsrättens säkerhetssal i Stockholm.
Det spända läget gjorde att den fortsatta rättegången om mordförsöken i påskas hålls bakom stängda dörrar.

Ett 40-tal anhängare till Bandidos och dess undergrupp X-team fanns tidigt på plats på onsdagen i Stockholms tingsrätts säkerhetssal på Kungsholmen för att stötta de åtalade.

På andra sidan fanns de åtalade – fyra personer med koppling till X-team, varav tre tros ha suttit i den VW Jetta som åkte upp jämsides med Södertäljenätverkets röda Volvo, och tömde sina pistolmagasin in i bilen.

På andra sidan glasväggen fanns även en av pistolmännens offer, den 28-årige Södertäljebo som körde den beskjutna bilen och som träffades av hela åtta skott, men överlevde mirakulöst, dock med ett liv i rullstol.

De två andra målsägarna anländer till rättegången först på torsdagen och på åhörarplats syntes inga ur Södertäljenätverket till.

Men det skulle bli ändring på det – för i pausen hettade det till rejält utanför säkerhetssalen.

Just som ett 40-tal Bandidosmedlemmar lämnade byggnaden för lunch gled plötsligt två blanka Mercedes med tonade rutor upp och drog till sig ett stort polispådrag. Flera piketpoliser rusade ut i gatan med dragna k-pistar när det stod klart att Södertäljenätverkets ledarskikt anlände för att hämta sin vän.

Samtidigt som medlemmar ur Södertäljenätverket fick kliva ur bilen på backens krön började ett 40-tal personer ur Bandidos och X-team formera sig längre ner och avancera uppåt.

Poliserna bildade spärr mellan de ilskna grupperna.

På torsdagen är  det tänkt att båda grupperna skulle dela åhörarplatserna i säkerhetssalen.

– En omöjlighet, vi har ingen möjlighet att skilja dem åt, säger en polis.

Den fortsatta rättegången hålls därför bakom stängda dörrar.

Torbjörn Granström [email protected]