Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande nyheter för aktiespararna i Astra Zeneca

Astra Zeneca är på god väg att introducera sex nya läkemedel mot cancer. Bolaget följer upp den globala Losecsuccén med nya onkologimediciner. Det gäller bland annat botemedel mot leukemi, äggstocks-, lung- och urinblåscancer.

Anmäl text- och faktafel

Dessa läkemedel ligger i pipeline för att genomgå studieprotokollen enligt bestämmelser för de olika FAS momenten – benämnda 1, 2, 3 och 4. Målsättningen är att leverera på löftet att starta sex nya läkemedel mot cancer senast 2020.

Ett läkemedelsbolag som Astra Zeneca värderas i allt väsentligt utifrån bolagets forskningsportfölj och hur framgångsrikt projekten är i de olika faserna av kliniska prövningar. Hitintills har positiva signaler kommit vid de olika testprogrammen för medicinerna.

Investerare ser positivt på Astra Zenecas framtidsutsikter. Företaget bedöms ligga i framkant vad gäller innovationer och utvecklare av nya mediciner för att bekämpa cancersjukdomar.

Bolaget är noterat på Stockholmsbörsen. Aktiens senaste notering ligger på 755 kronor. Sedan årsskiftet har kursen stigit med 12 procent. Det är i linje med index utvecklingen på börsen.

Aktien har blivit dyr för gemene man. Styckepriset, runt 770–780 kronor, är inte lockande för en folkaktie. Jag ser därför möjligheter att Astra Zeneca beslutar om en split med villkor exempelvis fem nya aktier för en gammal. Detta får anses som attraktivt då priset per aktien går ned till runt 150 kronor och efterfrågan därmed bör öka.

Positiva nyheter för Astra Zeneca gynnar aktieägarna i bolaget men även Södertälje kommun.

Arnold

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare