Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spaningschefen: "Södertälje en normal stad"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Polisens insatser har förändrat vardagen för Södertäljeborna. Det menar spaningschefen Anders Göranzon i en intervju i Metro.

Efter domarna i det stora gangstermålet ser Södertäljepolisens spaningschef Anders Göranzon skillnad i brottsligheten i Södertälje. Och sett till antal våldsbrott är Södertälje att betrakta som en normal medelstor svensk stad. Det säger Göranzon i en intervju i Metro.

– Våldssiffrorna ligger till och med lägre än för liknande städer, säger Anders Göranzon, till Metro.

– Man kan nog säga att dubbelmordet blev droppen. Södertälje befann sig i ett sjukligt tillstånd som var direkt samhällshotande, säger Anders Göranzon.

Enligt Göranzon har också fler personer vågat ställa upp och vittna jämfört med tidigare.

– Nätverket har inte suddats ut, men verksamheten är hotad och framför allt är det inte längre en produktiv, vinstdrivande verksamhet som drivs smärtfritt, säger Anders Göranzon.

– I dag har vanliga syrianer som kommer hit en chans att etablera sig i det svenska samhället i stället för att tvingas in i ett kriminellt parallellsamhälle.