Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarnas totala haveri när det gäller skolskjutsarna

Annons

Nu är det dags att den socialdemokratiska styrda kommunen Södertälje tar sitt ansvar för skolskjutsarna.

Under vårterminen har skarp kritik riktats mot den katastrofala upphandling av skolskjutsar med uppenbara brister som Södertälje kommun gjort med Samtrans.

Nuvarande avtal inger oro hos både föräldrar och skolledning för att något ödesdigert kan inträffa med våra skolbarn i samband med skolskjutsen.

Små barn, förstaklassare, förväntas gå själva till och från en uppsamlingsplats – till exempel en busshållplats. Förutom att väntan på bussen kan bli lång, innebär detta att barnen står intill en starkt trafikerad väg.

Trygg skolväg – knappast!

Vad som också framkommit – och ännu inte åtgärdats, är de dåligt planerade timslånga transporterna med buss som många elever tvingas genomlida varje dag. Barnen är i skolan 45 minuter innan skolan börjar och ingen av skolans lokaler är tillgängliga för barnen förutom en trapphall utan möbler, där barnen vistas i väntan på att skolan ska börja.

Detta är helt oacceptabelt.

Kommunen urskuldar sig med att det är inkörningsproblem. Hur länge är denna förklaring rimlig? Nu har det gått ett halvår sedan Samtrans tog över. Vi moderater vill inte att våra skolbarn ska få betala priset för kommunens undermåliga upphandling. Att göra om och göra rätt är bevis på gott omdöme.

Kan du, Elof Hansjons (S), som ordförande för utbildningsnämnden lova att rätta till avtalet omgående? Så att våra barn i Vallaskolan samt deras föräldrar känna sig trygga och säkra på att barnen kommer i tid och får en säker skolväg.

Marita Sörefjord (M)

andra vice ordförande i Enhörna kommundelsnämnd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons