Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sörmland föll i semifinalen – nu väntar bronsmatch mot Småland

Sörmland lyckades inte sätta stopp för Stockholm i Stålbucklan.
Semifinalen förlorades, men nu väntar en bronsmatch mot Småland.

Sörmland har stått för enastående prestationer under årets upplaga av Stålbucklan. Distriktet tog sig vidare till kvartsfinal, efter att ha slutat tvåa i gruppspelet, och slog ut förhandsfavoriterna Ångermanland.

Läs tidigare artikel: Sörmland nollade Ångermanland i Stålbucklan

Senare under söndagen väntade en semifinal, där Stockholm stod för motståndet.

Men där tog framgångssagan slut. Södermanland hamnade i ett tidigt underläge när Stockholms Gabriella Jonsson lyckades överlista Nyköpingsmålvakten Tindra Oknefjell.

Stockholms ledning skulle komma att utökas till 2-0, men drygt åtta minuter in i den andra perioden lyckades Lova Blom reducera.

Det var dock förgäves, för bara minuten efteråt utökade Stockholmarna sin ledning på nytt och kunde slutligen vinna matchen med 4-1.

I morgon, söndag, väntar istället en bronsmatch mot Småland. Finalen,av Stålbucklan, kommer att avgöras mellan Stockholm och Västergötland/Bohuslän-Dalsland.