Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sörensen lämnar elitserien

20-årige Södertäljekillen Marcus Sörensen har ett år kvar på sitt kontrakt med Skellefteå AIK. Men det blir trots det ingen fortsättning i klubben.

Inför den gångna säsongen skrev Marcus Sörensen på ett tvåårskontrakt med elitserielaget Skellefteå. Nästan omedelbart stod det klart att han skulle bli utlånad.

Nu, efter en säsong i allsvenskan med Borås, kommer han att lämna Skellefteå - utan att ens ha spelat en enda sekund i elitserien med laget.

- Det är klart jag är besviken, jag trodde jag skulle få en mycket större chans. Jag trodde att Anders Forsberg (tränare i Skellefteå och före detta scout för Ottawa Senators) skulle vilja satsa på mig eftersom han såg till att Ottawa valde mig, säger Sörensen till LT.

Han har ett år kvar på kontraktet men kommer nu att byta klubb.

- Som det ser ut så blir det så. Vi hade ett möte och bestämde att jag ska se mig efter en annan klubb, säger Sörensen, som gjorde 17 poäng för Borås i vinter.

Han berättar också att det är nära att bli klart med en allsvensk klubb. Men det blir inte SSK. 

- Jag har inte hört något alls därifrån, säger han.