Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sörensen lämnar Djurgården - på väg till NHL

Han har gjort succé i SHL i Djurgården de senaste säsongerna. Nu kan Södertäljefostrade Marcus Sörensen bli NHL-spelare, enligt uppgifter till Sportbladet. Klart är att han lämnar Djurgården.

Annons

Marcus Sörensen, 23, gjorde 32 poäng i SHL i fjol och har gjort 34 den här säsongen. Han har fått göra drygt ett dussin framträdanden i den svenska landslagströjan och har etablerat sig som en av Djurgårdens bästa forwards.

Nu kan det vara dags för nästa steg. Sportbladet skriver att Sörensen, precis som lagkamraten och målvakten Mantas Armalis, är klar för San José Sharks i NHL.

- Jag vill inte kommentera något, jag ska i väg på ett fystest nu, säger Sörensen till Sportbladet och inte heller Armalis vill berätta något, utan förklarar att han kommenterar en eventuell övergång när den är officiell.

Klart är det i alla fall att Sörensen och Armalis lämnar Djurgården. Klubben gick på torsdagskvällen ut med ett pressmeddelande om att sju spelare lämnar klubben.

Sörensen hör, enligt pressmeddelandet, till en grupp spelare som "har för avsikt att spela i NHL eller KHL".

SSK-bekanta Robin Press har kontrakt nästa säsong. Emil Lundberg däremot har inte kontrakt.

- Bland övriga spelare som har utgående kontrakt är nästan samtliga positiva till att stanna i Djurgården. Där pågår det antingen kontraktsförhandlingar eller utvärderingar huruvida de kommer att bli kvar i Djurgården, säger Joakim Eriksson, en av två sportchefer i Djurgården (och även han med förflutet i SSK).