Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sörensen kan spela mot Finland

Marcus Sörensen ser ut att bli spelklar i lördagens landskamp mot Finland trots magsjuka. Däremot tvingas Fredrik Pettersson att kasta in handduken.

Södertäljesonen Marcus Sörensen, Djurgården, var tillsammans med Fredrik Pettersson, som spelar för Lugano i Schweiz, de två spelare som missade torsdagens landskamp mellan Sverige och Finland i Örebro (seger 3-2).

Sverige och Finland möts på Hovet igen på lördagen och läget har varit osäkert för de två spelarna. Efter ett pressmeddelande från ishockeyförbundet vid 11-tiden på fredagen står det klart hur det blir. Fredrik Pettersson skickas hem på grund av magsjukan.

Marcus Sörensen däremot omnämns inte och därmed ser det ut som att han kan spela matchen mot Finland på sin vanliga hemmaarena Hovet.

Även Örebroforwarden Martin Johansson, som ersatte de två sjuka spelarna på torsdagen, skickas hem från landslagstruppen.

Tre Kronor tränar under fredagseftermiddagen och då lär klart besked om Sörensen kunna ges.

Även Södertäljesonen Tim Heed är med i Tre Kronors trupp. Matchen mot Finland sänds i TV4 från kl 15.30.