Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommartiden, nej, nej? – 8 av 10 EU-medborgare vill slopa sommartid

8 av 10 EU-medborgare vill slopa sommartiden och i stället ha samma tid året om. Det framgår av den enkät som EU-kommissionen skickade ut under sommaren.

Annons

EU-kommissionens enkät gällande om sommartiden ska behållas eller ej har summerats. 4,6 miljoner EU-medborgare deltog och 8 av 10 svarande vill skippa tidsomställningen utan ha samma tid året om, det rapporterar Aftonbladet på onsdagen.

EU-parlamentet beslutade om en resolution i februari för att i sin tur kunna lägga fram ett förslag om översyn. Enkäten pågick mellan den 4 juli och den 16 augusti som en del i att försöka utvärdera frågan och därefter ta ett beslut.

– Det har märkts ett stort intresse från medborgare kring den här frågan, har pressinformatör Isaak Bowers tidigare sagt till DT.

Att 4,6 miljoner européer har tyckt till i frågan innebar ett nytt rekord för kommissionens samråd. Enkäten till medborgarna är bara rådfrågande och är inte juridiskt bindande.