Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarskoj gratis för första gången – nu är anmälan öppen: "Möjliggör möten över sociala gränser"

Nu är anmälan till årets Sommarskoj öppen. Den stora nyheten för i år är att deltagandet är avgiftsfritt.
– Det underlättar för barnfamiljer med ansträngd ekonomi, säger Marie Antonsson, sponsringsansvarig på Telge.

Förra året deltog cirka 800 barn och det här är det tolfte året som Sommarskoj genomförs. Ett brett utbud av aktiviteter kommer att erbjudas.

Sommarskoj är en del av Telgekoncernens sponsringsarbete och genomförs med hjälp av Södertäljes föreningsliv och i samarbete med Södertälje kommun.

- Syftet är inte bara att erbjuda aktiviteter och upplevelser, utan också att möjliggöra viktiga möten över sociala gränser. Ett av våra viktigaste uppdrag är att bidra till ett attraktivare Södertälje och därför känns det riktigt bra att kunna göra det här tillsammans med Södertälje kommun och med de idrotts- och kulturföreningar som vi sponsrar, säger Stefan Hollmark, vd och koncernchef på Telge.

Eftersom det kommer in fler anmälningar än det finns platser, lottas platserna mellan de som sökt. Anmälningsperioden pågår mellan 2 maj – 18 maj. Barn som är medlemmar i föreningarna får lämna förtur till de som inte är det. Sommarskoj riktar sig till barn och ungdomar 6–16 år, bosatta i Södertälje kommun.

- Målet är att fler barn ska få möjligheten till ett aktivt och roligt sommarlov. Många får dessutom ett nytt intresse och nya vänner på köpet, säger Marie Antonsson, sponsringsansvarig på Telge.

Fakta: Aktiviteterna under Sommarskoj 2018

Basket, Beachvolleyboll, Fotboll, Gymnastik, Idrott utan gränser, Innebandy, Judoläger, Kidsvolleyboll, Kul på isen, Mountainbike, Orientering och multisport, Ridläger Järna, Ridläger Södertälje, Simhopp, Streetdance, Teaterskoj, Tjejhuset och Vetenskapsläger

Mer information finns på Telges hemsida.