Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Somi stannar i Syrianska

Gabriel Somi blir kvar i Syrianska. Vänsterbacken har bestämt sig för en fortsättning i klubben.

Annons

Syrianskabacken Gabriel Somi har provspelat både i Norge och med allsvenska Örebro, men det har inte resulterat i något kontrakt för 23-åringen. Nu har han dock bestämt sig för en fortsättning i Syrianska.

Syrianskas sportchef Can Melkemichel kunde under eftermiddagen bekräfta att affären var helt klart.

- Nu är det bekräftat. Det har egentligen inte varit några märkvärdiga förhandlingar. Det är ju en kille vi känner till bra. Från vår sida fanns det inga frågetecken, men han hade några anbud från andra klubbar som han ville ta ställning till, säger Can Melkemichel.

Kontraktet sträcker sig året ut och för Syrianska var det viktigt att behålla Somi, som förra året spelade 25 matcher för klubben i superettan.

-Självklart var det viktigt för oss. Det är en ung kille med stor potential. Han är en av våra bästa spelare och en av de som spelade flest matcher förra året. Det är viktigt för oss att behålla killarna, framför allt när de unga.

I går gjorde klubben klart med Samuel Akintoye, men Melkemichel öppnar upp för ytterligare värvningar innan säsongen startar på allvar.

-Det ser ganska bra ut just nu. Ytterligare ett par spelare kan komma hit den närmsta tiden och vi jobbar på det så hårt det går. Nu söker vi hjälp från supportrarna med lite bidrag för att det ska bli verklighet. Vi är med och konkurrerar om ett par mittbackar, säger han och fortsätter:

-Sedan har vi en riktigt bra ungdom som vi hoppas kunna göra klart med snart. Det kan eventuellt bli lite känslor och skriverier kring den värvningen. Det kanske svider lite för en annan klubb.

Annons