Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solna krossade Kings

I kvartsfinal ett höll Södertälje Kings Solna på 60 poäng.
I kvartsfinal två satte Solna 58 poäng – i första halvlek. Solna vann till slut med hela 97–78 och kvitterade till 1–1 i kvartsfinalserien.

Kings coach Torbjörn Gehrke var överraskad, men hade inte helt svårt att finna ord för vad han just sett hända.

– Lika bra som vi var i första matchen, lika dåliga var vi nu. Jag förväntade mig två saker inför den här matchen. Först och främst att Solna skulle vara heltända och för det andra att det antingen skulle bli en jämn match eller att vi skulle köra över dem. Det här hade jag inte väntat mig, säger Gehrke.

Solna har de två senaste säsongerna vunnit SM-guld och förlorat SM-finalen, men har haft stora problem den här säsongen. Först lämnade isländske coachen Siggi Ingimundarsson laget efter bara ett par matcher och så småningom försvann även Björn Hjalmarsson som tog över efter Ingimundarsson.

Nu coachas Solna av Wally Smith och han har inte heller haft helt lätt att få ordning på det. Men, framför allt i första halvlek visade Solna sin kapacitet. Anförda av Andrew Mitchell gav Solna en läxa. Mitchell gjorde 22 poäng i första halvlek utan att missa ett skott. Och poängen kom precis när och hur Mitchell ville.

– Det sättet vi tillåter dem att spela på är helt oacceptabelt. Vi stoppar liksom ingenting, vi försöker inte vara någonstans, vi försöker inte göra någonting konsekvent. Vi gör ingenting för att få Solna ur rytmen, säger Gehrke.

Läs hela texten i lördagens papperstidning.