Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökteamet bara en meter från Riley: "Nu införskaffar vi nät"

På torsdagen fortsatte letandet efter den bortsprungna hunden Riley uppe vid Astra Zenecas fabriksområde i Gärtuna. Och sökgruppen var bara en meter ifrån henne.
– Jag slängde mig men missade henne med en hårsmån, säger sökteamets ledare Christoffer Åkesson, som nu ska införskaffa ett nät.

Under torsdagens sökande hittade spårhunden Mimmi ännu en gång Riley som varit bortsprungen sen i lördags. Nu befann sig hunden alldeles utanför Astras inhängnade fabriksområde, precis som tidigare gånger hon sökts upp av spårhunden. Men ännu en gång lyckades Riley fly undan trots att avståndet nu bara var en meter från personer ur sökteamet.

– Jag lät Mimmi gå ifatt Riley den här gången, men Riley bet Mimmi och hon släpper Riley som springer iväg. Jag slängde mig men missade henne med en hårsmån, säger Christoffer Åkesson som leder "Sökekipaget från Skåne (spårhunden Mimmi)".

Ända sen i lördags har den 1,5 år gamla blandrastiken Riley hållit sig gömd i området kring Astras fabriksområde i Gärtuna. Dit flydde hunden skräckslagen efter att den och matte, Linda Carlsson från Fornhöjden, attackerades av några killar med flera smällare.

Teamet "Sökekipaget från Skåne (spårhunden Mimmi)", har tagit sig an uppgiften att spåra upp och infånga Riley till Linda Carlsson och har kommit allt närmare målet.Med finns även flera frivilliga hjälpsökare och Scandic Södertälje bidrar med gratis boende för de båda spårhundägarna under letandet.

På onsdagen lyckades Mimmis känsliga nos få korn på Riley luktspår och hitta henne två gånger strax utanför Astras inhängnad. En gång sågs Riley på cirka 30 meters håll, lite senare mellan tre och tio meter bort. Men just som Linda Carlsson skulle locka på hunden, dånade ännu en smällare i bakgrunden och Riley försvann som en pil in i buskagen.

Under onsdagskvällen fick sökandet avbrytas, men spår hittades från en lösspringande hund med koppel efter sig i snön innanför Astras inhängnade område. På torsdagen kom sökteamet fram till var hunden sannolikt hållit sig inne på området.

– Vid ett par baracker där det det finns några arbetare som gett henne mat, hon sover där inne, vi visste det. Det är helt normalt för Riley som varit en gatuhund i Rumänien att leva så här, säger Christoffer Åkesson, som tror att Riley infångas under fredagen.

– Vi var en meter ifrån Riley, i morgon ska vi införskaffa ett nät som vi slänger över henne.