Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Karlsson gästar Ytterjärna

I morgon bjuder Kulturhuset i Ytterjärna på julkonsert. De två som står på scen och skapar den rätta stämningen är fyrfaldiga grammisvinnaren Sofia Karlsson tillsammans med musikern Martin Hederos.

Annons

För en månad sedan släppte folkkära sångerskan och låtskrivaren Sofia Karlsson julalbumet ”Stjärnenätter – sånger om julen” tillsammans med musikern Martin Hederos, kanske mest känd för att ha varit med och grundat bandet The Soundtrack of Our Lives.

Sofia Karlsson fick i år Stockholms stads hederspris ”Årets tonsättare”.

Med nya albumet som bränsle är duon nu ute på en landsomfattande julturné i kyrkor och konserthus och turen har kommit till Järna.

Besökare lovas en ”intim och akustisk liveupplevelse med två tramporglar, Sofias gamla gitarrer och en flygel”.

I julkonsertens repertoar hittar vi såväl nyskrivna låtar som gamla klassiker som ”O Helga natt” och ”Have yourself a merry little christmas”, vars inspelning med Judy Garland 1944 är den som gjorde melodin berömd.

I morgon klockan 19 går det att uppleva Stjärnenätter i Ytterjärna.