Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertelge Volley tog tre poäng hemma

Utskällda SVBK har nu tagit två segrar på de tre senaste matcherna efter 3-1 (25-22, 26-24, 22-25, 25-14) mot Habo i Täljehallen.

Södertelge Volley besegrade inte bara Habo med klara 3–1 (tredje set slarvades bort, ingen panik) det fanns också positiva tendenser som spelarna, vi som stått på sidan och som coachen Elin Warner inte sett tidigare den här säsongen.

Dels vändningen i andra setet från underläge med åtta bollar till setseger 26–24, dels det mentala fokuset i sista setet som SVBK vann övertygande med 25–14.

– Vi låg under med 5-13 och vann ändå setet. Det är ett positivt besked. I sista set kan jag känna att där har vi den här mentala beslutsamheten, vi bara beslutar oss, att nu jäklar. Även om vi både vunnit, förlorat och spelat stundtals riktigt bra så har jag inte sett den riktigt. Just den här beslutsamheten, även på sämre bollar att man fullständigt tror på det man gör och fullständigt bombar, säger Elin Warner.

Men det är naturligtvis borta mot Vingåker på lördag vi får se om SVBK är att räkna med. Efter 3–0 segern mot Vingåker i näst senaste matchen i Täljehallen så åkte man och förlorade med 0–3 i Sollentuna.

Nu krävs minst poäng och helst seger i Södermanlandsderbyt för att Södertelge Volley ska få det kvitto laget behöver, att laget kan visa att det är jämnt och komma in en bra trend.

– Matchen mot Vingåker är viktig. Jag kan tycka att vi tillhör åtminstone mitten av tabellen och det har vi inte kunnat visa och det är klart att så länge man inte kan visa det så kan man inte påstå det heller. Men kan jag ändå tycka att det finns ljusglimtar. Men det gäller naturligtvis att hålla dom över tid och inte bara visa de i något set här och där, säger Warner.

Matchen mot Habo var speciell för Ashur Ibrahim, som fyllde 26 och som hade ett rejält stöd på läktaren. Hälften av matchens intäkter gick ju till Assyriska Utan Gränser som LT berättade om i lördags. Mellan det första och andra setet sjöng de för honom (och Jocke Williams-Larsson som faktiskt också fyllde år).

– Det kändes jäkligt bra, jag uppskattar det och vill tacka alla som kom hit, faktiskt. Alla som sjöng och grattade mig och Jocke.

Det var signifikativt att Ibrahim fick avsluta med ett serveess.

– Jag hade bra servar hela matchen. Jag har faktiskt fokuserat mycket på serv den senaste veckan. Sedan har vi även fått serva lite mer än vi vad vi brukar få göra av Elin. Det kändes bra och jag kände på mig att den här ska jag bomba in nu, inga problem. Sedan hade jag publiken i ryggen så man fick någon sorts självförtroende på något sätt, säger den nyblivne 26-åringen.

Nu är det bara att hoppas att hela laget får det där självförtroendet så kanske det kan bli riktigt roligt för SVBK efter nyår.

– Nu har vi två vinster av de tre senaste så vi är i ett bra läge nu. Det kan ju gå åt skogen igen att vi förlorar ett par matcher igen men jag hoppas inte det, det känns bra nu i alla fall, säger liberon Stefan Edgren.