Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertelge en seger från en elitserieplats

Södertelge Volleybollklubb fortsätter övertyga i kvalserien. På söndagen blev det en klar hemmaseger över Vindrarp med 3-0 (25-11, 25-17, 25-15)

Från att ha varit ett bottenlag i elitserien har Södertelge nu fått finna sig i att vara favoriter i kvalserien. Så här långt har laget motsvarat förväntningarna. Förra helgen blev det bortaseger mot Säter med 3-0 och på söndagen blev det 3-0 mot halländska Vindrarp.

- Egentligen gör vi bara det vi kan, vi spelar på den här nivån. Men jag är glad att vi kan spela så avslappnat med den här pressen, säger Anton Kjernholm efter matchen.

Han var bäst i hemmalaget och dundrade in smashar under hela matchen.

- Jag är nöjd, jag har väl inte fått spela så mycket den här säsongen men nu flyter det på, säger Anton Kjernholm.

Det var klasskillnad på planen. SVBK vann det första setet med 25-11 på 17 minuter, sedan flöt det bara på. Laget kunde visa upp en betydligt större bredd och spela med fler variationer än gästerna. Spelarna såg dessutom ut att ha riktigt roligt på planen.

- Det har varit lite osäkert inför kvalet. I elitserien hade vi full koll på motståndarna. Här vet vi knappt ett dugg så det släppte en hel del förra helgen när vi vann i Säter, säger Anton Kjernholm.

Kvalserien består av fyra lag och spelas som en enkelserie. Nästa helg avgörs det hela när Uppsala kommer på besök i Täljehallen. Uppsala har även dom två segrar, laget har vunnit över Vindrarp och Säter med 3-1.

- Kan vi fortsätta spela så här så klarar vi det, säger Anton Kjernholm segervisst.

Tränaren Elin Warner var förstås också nöjd med segern.

- Jag är jättenöjd att vi kan leva upp till förväntningarna som vi gör. Segern förra helgen var väldigt viktig, nu kom vi in i ett skönt flow på plzanen, säger Elin Warner.

Södertelges poäng gjordes av: Anton Kjernholm, 19, Luke Sim, 14, Linus Tholse, 8, Hampus Randén, 8, Mattias Eriksson, 7, Joachim Williams Larsson, 7 och Linford Bennett 4.