Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljetjejen som blev supermodell i New York

Caroline Forsling från Södertälje upptäcktes som modell på en klassresa. Vardagen som supermodell i USA står i bjärt kontrast till det lugna livet i Södertälje.

Ringsignalerna i luren går fram, det ringer samtidigt i en mobil i USA, i ett hem i New York på Manhattan. Caroline Forsling svarar. Hon är uppvuxen i Södertälje på Gillestigen och upptäcktes av en agentur när hon var på en klassresa till Gröna Lund för 26 år sedan. Hon jobbar som supermodell. Till och med rösten är vacker.

– Det var genant när agenturerna kom fram till mig. Jag minns att jag hade jättestora jeans från H och pappas T-shirt och var klippt i en page, säger hon.

Livet från en högstadietjej i Södertälje till en modell med kontrakt som innebar resor över hela världen var ett tvärt kast.

– Supermodell, ja, det låter exklusivt och glamouröst och det är det ju också på ett sätt, men på ett annat sätt så är det ju verkligen ett jobb. Ibland tänker jag när jag står i de där kläderna, att någon betalar mig för det här. Det spelar liksom ingen roll vad som har hänt hemma, om mornarna varit tuffa med barnen, om man har bråkat eller inte sovit, jag kanske grät på vägen till jobbet. Men på plats så måste jag ändå vara glad.

Caroline har fyllt 40, men är fortfarande fullbokad som modell, även om hon inte reser i samma utsträckning som förut.

– Jag är glad att jag fortfarande blir bokad, det är ett helt otroligt jobb. Det verkar inte finnas så mycket regler längre, som det gjorde förut, då blev modellerna bokade till en viss ålder och sedan var det slut. Men nu har tiderna förändrats, det är mer accepterat att man kan vara äldre och fortfarande snygg, kolla bara på Cindy Crawford.

Att branschen ändå är tuff med krav på att modellerna ska vara smala har inte gått obemärkt förbi Caroline.

– Det är tuffa krav och jag har också haft hårda krav på mig själv. Jag hade kanske inte världens sundaste inställning till det när jag var yngre och gick på mina egna dieter och så. Nu när jag är äldre kan jag se på det på ett annat vis. Att det viktigaste är att jag mår bra och inte att jag är smalast av alla. Samtidigt är det viktigt att jag som modell är vältränad, designers vill att deras kläder ska sitta på ett visst sätt. Det är osexigt att det ska vara sådan vikthets, men jag har nog också haft tur med min genetik och alltid tyckt om att röra på mig.

Carolines favoritsport är utförsåkning och svenska fjällen tillhör favoritresmålen.

– Mina söner, Felix och Emil, älskar svenska fjällen. Vi ska dit i vinter med min syster som bor i Järna och hennes två söner.

Trots att Carolines söner är födda i New York så känner de sig svenska och är stolta över sitt ursprung.

– Det är så roligt, för Felix stod ensam innan jul inför klassen i lucianattlinne och ljuskrona och sjöng luciasånger och berättade om vem Lucia var, säger Caroline och låter stolt.

Det är inte bara svenska fjällen som gäller när familjen kommer till Sverige.

– Killarna älskar Sverige över huvud taget och att komma till Järna, där min syster bor och att bada om somrarna är bara så himla avslappnande och idylliskt. Annars är vi också mycket på Österlen, det är så vackert att jag tappar andan.

Livet i New York är snabbt och högljutt.

– När jag har lämnat barnen på skolan, känns det som att jag har sprungit ett maratonlopp. Det hade kanske varit detsamma i Sverige, men killarna vill aldrig ha varma kläder på sig. I skolan säger de att de är från Sverige och därför inte behöver ha jacka på sig. Men de måste ju ha på sig vinterjacka när det är 15 minusgrader ute. Det känns som om att det alltid är bråttom och det är också så himla brusigt i trafiken, bilarna tutar åt allt möjligt och jag stör mig på det. Det gjorde jag inte när jag var yngre, så jag gissar att det är åldern.

I bakgrunden ljuder sirenerna från en polisbil eller ambulans.

I våras prydde Caroline Elloskatalogens framsida, det går att räkna med att Caroline nådde åtminstone 550 000 svenska hushåll med det omslaget.

Hur känns det att veta att så många svenskar har haft dig i sitt hem?

– Jag tänker inte så mycket på det, men ibland när jag syns på stora planscher så brukar jag ringa min mamma och skicka bilder.

Caroline Forsling

... om jag inte vore modell så skulle jag satsa på min klädkollektion. En sådan himla kliché med en modell som gör sin egen klädkollektion, men det är något jag verkligen skulle vilja göra.

... det bästa sättet att ta sig runt i New York är med Citiebike, men glöm inte hjälmen!

... för att hålla dig vacker, se till att fånga din skönhetssömn, drick mycket vatten och skratta ofta.