Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljeskolans kock kan utses till Sveriges främsta

Efter kostchefen Sara Jervfors nominering till Årets måltidschef – nu har Oxbacksskolans Thomas Österman blivit nominerad till Årets skolkock 2017. Utmärkelsen delas ut under galan White guide junior i september.

Oxbacksskolans egen skolkock Thomas Österman har, i sällskap med nio andra kockar från skolor runt om i landet, nominerats till att bli Årets skolkock 2017 av tävlingen White guide junior. Det meddelades i ett pressmeddelande på torsdagen.

Läs också: Södertälje kommuns kostchef kan utses till Sveriges bästa

Det går bra för Södertäljes gastronomiska representanter just nu. På onsdagen offentliggjordes nämligen att kommunens kostchef Sara Jervfors blivit nominerad till titeln Årets måltidschef 2017, också det av White guide junior.

Läs också: Mannerström nöjd med Östermans meny

I sin bedömning går juryn på bland annat smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och hållbarhet.

Läs också: Södertäljes skolmat inte längre bäst

Totalt har drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testats under det senaste året, skriver White guide junior i pressmeddelandet. Galan där vinnarna utses går av stapeln den 19 september i Göteborg.