Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljes öppenvård får mest pengar i länet 2018

Det har sedan tidigare stått klart att öppenvården i länet får ekonomisk förstärkning. Nu meddelar Liberalerna att Södertäljes vårdcentraler får den största resursökningen i länet med fyra procent.

LT har tidigare, i samband rapporteringen om Hjärt- och kärlcentrum, berättat att öppenvården får mer pengar nästa år. Nu meddelar Liberalerna i ett pressmeddelande att det för andra året i rad satsas extra på vårdcentralerna i länet. 2017 fick öppenvården 140 miljoner kronor och nu ytterligare 125 miljoner.

Läs mer här: Landstinget försvarar upphandlingen som tvingar Hjärt- och kärlcenter till nedläggning

- Tryggheten hos husläkaren och distriktssköterskan på vårdcentralen är något alla stockholmare ska kunna känna. Vår satsning på primärvården innebär mer resurser till mottagningar med fler patienter som till exempel är äldre, lågutbildade eller har utländsk bakgrund, säger hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L).