Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljes okända superstjärna: "Underbart"

Han har 26 miljoner följare på Facebook och turnerar i hela världen – men i Sverige är det förhållandevis få som känner till Maher Zain.

Sin största fanskara har låtskrivaren och producenten istället i den muslimska världen, något han beskrev i sitt sommarprat i P1 på onsdagen.

– När jag är i dessa länder är det rätt så galet, och jag blir igenkänd hela tiden och får konstant skriva autografer, sade han.

När han däremot landar hemma på Arlanda är det ingen som möter honom. Kontrasten mellan länderna där han har sin publik och Sverige kunde inte vara större, men han trivs med anonymiteten:

– Jag älskar att ha det så. Att inte vara känd i Sverige är underbart. Jag kan hämta mina kids på dagis, jag kan gå ned till centrum i ett par mysbrallor och vara helt anonym, sade han.

Zain berättade också om de tuffa åren då familjen flyttade från Skellefteå, dit han kom från Libanon som åttaåring, till Södertälje och hamnade i en miljö med mycket bråk – innan vändpunkten kom.