Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertäljes nya närakut ger närmare vård för barn

Det pågår en stor utbyggnad av sjukvården i Stockholm för att möta morgondagens behov. Barn som blir sjuka ska ha tillgång till bra vård, oavsett bostadsort i länet och oavsett socioekonomisk bakgrund. Detta är en hjärtefråga för oss i Kristdemokraterna.

Alliansen i Stockholms läns landsting har beslutat om att öppna tio närakuter varav en i Södertälje. Närakuterna är en helt ny vårdnivå. Det här innebär att den akuta vården, som inte behöver utföras på akutsjukhusen, flyttar närmare invånarna. Närakuten fungerar som en mindre akutmottagning, med ambulansintag, röntgen och laboratorium och kommer alla Södertäljebor till del, oavsett ålder.

Den nya närakuten i Södertälje har kompetens att ta emot och behandla barn 0–18 år samt sjuka äldre med akuta sjukdomstillstånd. I stället för att behöva söka vård utanför Södertälje, till exempel på Karolinska sjukhuset, kommer många barnfamiljer att få betydligt kortare till vård. Färre barnfamiljer behöver vända sig till sjukhusens barnakuter.

Alla föräldrar och barn ska vara trygga med att de får snabb vård vid akut sjukdom. För livshotande och allvarliga akuta tillstånd kommer akutsjukhusen fortsatt spela en avgörande roll.

Vi är glada och stolta över att det i budgeten för landstinget ges ett stort utrymme för att utveckla barnsjukvården i länet och att Kristdemokraterna varit drivande i detta.

Ella Bohlin (KD)

landstingsråd med ansvar för barnsjukvården i Stockholms läns landsting

David Winerdal (KD)

gruppledare Södertälje

Robert Halef (KD)

riksdagsledamot, Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel